Kelan päätoimitaloon suunnitteilla laaja peruskorjaus – Arkkitehdit Davidsson Tarkela arkkitehti- ja pääsuunnittelijaksi

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän Kelan päätoimitalon peruskorjaushankkeen suunnittelu on alkanut. Arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaa Solwers-yhtiöihin kuuluva Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy.

Aino ja Alvar Aallon voittavaan kilpailusuunnitelmaan pohjutuva, vuosina 1953-1956 Aallon toimiston suunnittelema Kelan päätoimitalo Helsingin Taka-Töölössä on kattavan peruskorjauksen tarpeessa.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävää kokonaisuutta pidetään yhtenä Aaltojen onnistuneimmista rakennuksista, jossa on kiinnitetty huomiota pieniinkin yksityiskohtiin ja materiaalivalintoihin. Rakennuksen peruskorjaus vaatii erityisasiantuntemusta ja tiivistä yhteistyötä sekä Museoviraston että Alvar Aalto -säätiön kanssa.

Arkkitehdit Davidsson Tarkela on erikoistunut haastaviin arvokohteisiin ja monitahoiseen yhteistyöhön. Viime aikaisiin töihin lukeutuvat arkkitehti- ja pääsuunnittelu muun muassa Onni Tarjanteen suunnitteleman Suomen Kansallisteatterin sekä Eliel Saarisen suunnitteleman Lahden kaupungintalon peruskorjauksissa.   

Juuri käynnistynyt peruskorjauksen hankesuunnittelu kohdistuu korjaustarpeiden ja tulevaisuuden toiminnan määrittelyyn.

Scroll to Top