Energiatehokas Original Sokos Hotel Royal avautui – useita Solwers-yhtiöitä mukana suunnittelussa

Vaasassa avattiin helmikuussa energiafiksu hotelli, jossa sekä vierailijat että paikkakuntalaiset voivat virkistyä ja tulla hemmotelluiksi. 

Original Sokos Hotel Royal toimii esimerkkinä huippuluokan energiansäästöratkaisuista. Toteutetut ratkaisut vähentävät hotellin riippuvuutta perinteisistä energialähteistä sekä pienentävät merkittävästi aiheutettua hiilijalanjälkeä.

Huomattavin parannus on kellaritilaan rakennettu energiakeskus maalämpöjärjestelmineen. Kaukolämpöä tullaan käyttämään vain tukena vuoden kylmimpinä aikoina. Myös lämpimän viemäriveden ja lauhdelämmön energia otetaan hyötykäyttöön. Kiinteistön julkisivuun on asennettu mittava aurinkopaneelijärjestelmä, jonka tuottamalla  ympäristöystävällisellä energialla katetaan osa hotellin omasta sähkönkulutuksesta. Älykkäät valaistus- ja ilmastointijärjestelmät optimoivat energiankulutusta automaattisesti säätäen valaistusta ja lämpötilaa huoneiden käytön mukaan.

Kauttaaltaan uudistetussa kiinteistössä on parannettu myös tilojen esteettömyyttä. Hissit nousevat jatkossa uudistettuun sauna- ja kokouskerrokseen ja esteettömiä majoitushuoneita on tullut lisää.

Solwers-yhtiö Polyplan on yhdessä tilaaja- ja rakennuttajaorganisaation kanssa ollut ideoimassa hankkeen sisältöä heti hanke- ja luonnossuunnitteluvaiheesta lähtien. Polyplanin toteuttaman pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelun (Huippu-kylpylätilat) lisäksi projektissa hyödynnettiin muiden Solwers-konserniyhtiöiden laaja-alaista osaamista: Contria Oy on vastannut kohteen rakennesuunnittelusta, Insinööritoimisto W. Zenner akustiikkasuunnittelusta ja Finnmap Infraa on konsultoitu kalliorakentamisen kysymyksissä.

Lisäksi hotellihankkeessa on ollut mukana suuri määrä muitakin suunnittelun ja urakoinnin ammattilaisia.

Scroll to Top