Solwers osti Geounionin

Rakennusalan suunnittelu-, konsultointi- ja asiantuntijapalveluihin keskittyvä Solwers laajenee jälleen. Yhtiö on ostanut 91 prosenttia Geounion Oy:n osakekannasta. Kaikkiaan 30 henkeä työllistävä Geounion on erikoistunut geoteknisiin ja geologisiin palveluihin ja suunnitteluun.

Kyseessä on jo kolmas Solwersin yrityskauppa viime aikoina. Elokuussa Solwers ilmoitti hankkineensa 65 henkeä työllistävän ruotsalaisen konsulttiyhtiön, Licab AB:n, koko osakekannan ja syyskuussa ruotsalaisen Enerwex AB.n enemmistön.

– Geounion on tervetullut lisä konserniimme, sillä geotekniset tutkimukset liittyvät melkein jokaiseen rakennusprojektiin. Erityisesti meitä kiinnostavat suunnittelutietojen digitalisointi sekä Geounionin skannausosaaminen, toteaa Solwersin toimitusjohtaja Stefan Nyström.

Solwersiin kuuluva Finnmap Infra on ollut jo aiemmin vähemmistöomistajana Geounionissa ja on tehnyt tiiviisti yhteistyötä eri projekteissa sen kanssa. – Nyt tätä yhteistyötä voidaan kehittää edelleen, kun Geounion liittyy Solwers-konserniin, Nyström korostaa.

Geounion Oy on perustettu vuonna 1993, ja se on ollut mukana lukuisten mittavien suunnittelu- ja rakennushankkeiden toteutuksessa, kuten Muurla-Lohja-valtatieosuuden sekä kehäradan maaperätutkimuksissa, lukuisten urheilupuistojen liikuntapaikkasuunnittelussa ja monien koulukeskusten laserkeilauksissa ympäri Suomen.

Lähes 360 henkilöä työllistävä Solwers-konserni koostuu tällä hetkellä yhteensä 16 rakennusalan erikoisosaajayrityksestä Suomessa ja Ruotsissa. Solwersin toimintamalli perustuu kustannustehokkaisiin ja kannustaviin työyhteisöihin, joissa toteutuvat kevyt hallinto ja raportointi.

– Tavoitteenamme on laajentua edelleenkin ja muodostaa konserni, johon kuuluu 10–25 alansa huippuyritystä jokaisessa maassa, jossa toimimme, kertoo Solwersin hallituksen puheenjohtaja Leif Sebbas.

Solwers-konsernin vuoden 2019 Pro Forma (12 kk) liikevaihto oli 28 miljoonaa euroa, ja yhtiö ennustaa sen kasvavan yli 40 miljoonaan vuonna 2021.

Scroll to Top