Tulevaisuuden Backaplan – Ruotsin suurin rakennus kierrätystiilestä

Solwers-yhtiöihin kuuluva Dreem Arkitekter AB on ylpeä saadessaan olla mukana suunnittelemassa Ruotsin suurinta kierrätystiilestä valmistettua rakennusta. Backaplan tulee valmistuttuaan tarjoamaan noin 20 000 ihmiselle asuntoja, työpaikkoja ja virkistyspalveluita Göteborgissa.

Jo pelkästään kierrätystiilen käyttö vähentää rakennuksen hiilijalanjälkeä 210 tonnia. Yhdessä muiden kestävien ratkaisujen, kuten puupaalujen ja Skanskan vähähiilisen betonin osittaisen käytön kanssa koko projektin tavoitteena on vähintään 2 200 tonnia pienempi hiillijalanjälki kuin rakennuksella muuten olisi.

Lue lisää:

Framtidens Backaplan – Framtidens Backaplan (ruotsiksi)

The future Backaplan – Framtidens Backaplan (englanniksi)

Scroll to Top