Solwers hankkii yritysostolla lisää energiateollisuuden osaamista

Solwers Oyj:n tytäryhtiö Solwers Sweden AB on tänään allekirjoittanut sopimuksen Ruotsissa toimivan WiseGate AB:n koko osakekannan ostamiseksi.

Solwers vahvistaa läsnäoloaan Ruotsissa ostamalla WiseGate AB:n, jonka tytäryhtiöitä ovat energia- ja prosessiteollisuuden konsultointiin ja suunnitteluun erikoistunut WiseGate Consulting AB sekä automaatioalan yritys DEMAB AB. Kaupan myötä Solwers laajentaa palveluportfoliotaan ja henkilöresurssejaan strategiansa mukaisesti. Yhtiö raportoidaan osana Solwers-konsernia 01.01.2024 alkaen.

Malmössä vuonna 2014 perustettu WiseGate-yritysryhmä työllistää yhteensä yli 50 kokoaikaista työntekijää ja sillä on toimistot kahdeksalla paikkakunnalla Ruotsissa. Yritysryhmän yhteenlaskettu tilintarkastamaton liikevaihto vuonna 2023 oli arvioilta 90 miljoonaa Ruotsin kruunua, liikevaihdon keskimääräisen vuosikasvun ollessa 18 prosenttia vuodesta 2020. Arvioitu oikaistu liikevoitto vuonna 2023 oli 4,2 miljoonaa kruunua.

WiseGate palvelee erityisesti energian ja teollisuuden toimialoja, kuten sähkövoima, sähkönsiirto, teollisuuden automaatio, putkistot, mekaaninen suunnittelu sekä projektijohto. Asiakaskuntaan kuuluu Ruotsin suurimpia yrityksiä. Yhtiö on osallistunut lukuisin vaativiin projekteihin, kuten Stockholm Exergin hiilidioksidin talteenottoprojektiin sekä Säven E-mobility-testikeskukseen. 

“WiseGaten hankinta on linjassa strategiamme kanssa, jossa painotamme energia-, sähkö- ja ympäristötalouden konsultointia. Energia-alan suuri kysyntä on mahdollistanut WiseGaten nopean kasvun. Yhdessä toisen Solwers-yhtiön, ELE Engineeringin kanssa saavutamme synergiaetuja ja palvelemme laaja-alaisesti toimeksiantajiamme paikallisesti yli 10 kaupungissa Ruotsissa. Noin puolet WiseGaten henkilökunnasta on sijoittanut yritykseen, heillä on vahva motivaatio kehittää toimintaa ja kannattavuutta yhdessä Solwersin kanssa. Odotamme synergiaetujen ja tehostustoimenpiteiden vaikutusten näkyvän tuloskehityksessä jo kuluvan tilikauden aikana. Kehitystyö on aloitettu viime vuoden puolella”, kommentoi Leif Sebbas, Solwers Oyj:n hallituksen puheenjohtaja.

”Suhtaudumme yritysostoon erittäin positiivisesti. Näemme WiseGatelle suuret kehitysmahdollisuudet muiden Solwers-yhtiöiden rinnalla, samalla kun voimme jatkaa toimintaa WiseGate Consultingin ja DEMAB AB:n omilla brändeillä ja kulttuurilla”, toteavat perustajat Michael Augustsson ja Patrik Granström.  

Scroll to Top