Liikunta- ja tapahtumakeskus Luola on rakennettu kallion sisään

Puolustusvoimien entisen varastorakennuksen kallioluoliin kaivettu Savilahden urheilu- ja tapahtumakeskus Luola on monipuolinen kohtaamispaikka n. 2500 ihmiselle Kuopiossa. Maanalaiset tilat toimivat myös asukassuojana lähes 7 000 hengelle.

Kalliorakentaminen on aina vaativaa rakentamista. Kuopiossa louhinta on ollut poikkeuksellisen vaativaa, sillä luolasali on valtava. Useilla Solwers-yhtiöillä oli tärkeä rooli hankkeessa. Pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi aDT Oy ja rakennesuunnittelusta Pontek Oy. Rockplan (nykyisin osa Finnmap Infra Oy:tä) oli mukana alkuvaiheen ideoinnissa ja projektisuunnittelussa sekä kalliosuunnittelun johtamisessa toteutusvaiheessa.

Vuonna 2024 valmistuva Luola-monitoimikeskus tarjoaa harrastustiloja koululaisille, opiskelijoille, urheiluseuroille ja yksittäisille kunnan asukkaille. Se toimii myös tapahtumapaikkana erilaisille konserteille, seminaareille ja turnauksille, liiga- ja kansainvälisille otteluille.

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskuksen valmistumisen loppusuoralla voimme olla ylpeitä tiimiemme ja yhteistyökumppaneidemme innovaatiotyöstä: Kuopion kaupunki, A-Insinöörit, Rakennusliike Lapti, Sitowise ja kaikki, jotka mahdollistivat tämän yhteiskunnallisesti merkittävän hankkeen.

Scroll to Top