Licab kasvaa yritysostoin Ruotsin Kiirunassa

Tekniseen konsultointiin erikoistunut Licab vahvistaa läsnäoloaan Kiirunassa ostamalla North 68 Consulting AB:n.

Licabin Andreas Anderssson (vasemmalla), Anna Utsi ja Peder Selberg (oikealla) Jim Björnströmin kanssa.

Licab AB tekee strategisesti tärkeän päätöksen ostamalla Kiirunassa toimivan North 68 Consultingin.

Licabin tavoin North 68 tarjoaa ensisijaisesti henkilöstöresursseja, jotka toimivat asiakaspuolella. Yhdessä yhtiöillä on Kiirunassa yhteensä 20 infrastruktuurin, kaivosteollisuuden ja sosiaalisten kehityshankkeiden asiantuntijaa.

– Näemme hankinnassa monia etuja ja synergiaetuja ja toivotamme Jimin ja hänen työntekijänsä tervetulleeksi. Licab ja North 68 Consulting ovat molemmat paikallisesti juurtuneita yrityksiä, jotka näkevät henkilöstön tärkeimpänä voimavarana. Olemme myös samaa mieltä siitä, että rehellisyys ja sitoutuminen ovat konsulttiyrityksen tärkeimpiä kulmakiviä, sanoo Peder Selberg, Licabin Norrbotten-liiketoiminta-alueen johtaja ja yksi yrityksen perustajista.

North 68:sta tulee Licab AB:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Nykyinen omistaja Jim Björnström vastaa edelleen Kiirunan toiminnasta.

– Yhdistymisen myötä saamme lisää työtovereita samoilla strategisesti tärkeillä liiketoiminta-alueilla ja vaaditulla osaamisella. Se yksinkertaisesti luo meille lisää mahdollisuuksia, ja meistä voi tulla entistä vahvempi toimija ja jatkaa kasvuamme. Licabin yrityskulttuuri on monella tapaa samanlainen kuin omamme. Tavoitteena on jatkossakin toimia perheyrityksen tavoin, tiiviillä johtajuudella ja paikallisella läsnäololla.

Perustamisvuodestaan 2007 alkaen luulajalainen Licab on kasvanut kahden työntekijän yrityksestä 66 työntekijän yritykseksi, ja se toimii nyt kuudella paikkakunnalla Ruotsissa: Gällivaressa, Kalixissa, Kiirunassa, Luulajassa, Tukholmassa ja Piteåssa.

Yritys tarjoaa erikoisosaamista infrastruktuurin, teollisuuden ja yhteiskunnan projekteihin. Vuodesta 2020 lähtien Licab on osa suomalaista Solwers-konsernia. North 68 Consulting AB:n perusti vuonna 2015 Jim Björnström. Nimi North 68 tulee Kiirunasta, joka sijaitsee kuudentenakymmenentenäkahdeksannella pohjoispuolella, jossa pääliiketoiminta sijaitsee. Yrityksen 15 työntekijää työskentelevät pääosin rakentamisen johdon, projektinhallinnan, KMA-palvelujen ja koordinaattoripalvelujen parissa.

Scroll to Top