GeoUnion mukaan Turun Tunnin Juna -projektiin

GeoUnion Oy on valittu pohjatutkimusten toteuttajaksi Espoo-Salo oikoradan välille OT2 (Vihti – Lohja). Hanke on osa Helsinki – Turku nopean junayhteyden suunnittelua.

Tämä lähes 20 km pitkä osuus käsittää alustavan arvion mukaan noin 2100 tutkimuspistettä sekä lisänä mahdolliset optiopisteet. Työ alkaa heti tammikuussa 2022 ja valmistuu syksyllä 2023. Kyseessä on merkittävä tilaus, jonka arvioidaan työllistävän 2–3 GeoUnionin raskasta kairavaunua.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tästä tilauksesta,” kommentoi GeoUnionin toimitusjohtaja Markku Savolainen.” Meillä Geounionissa on jo vuosikymmenten kokemus tämäntyyppisistä tutkimuksista, ja tiimimme pystyvät eri kairauslajien lisäksi suorittamaan tarvittavat mittaukset, maanäytteiden otot ja pohjavesiputkien asennukset. ”

Solwers-konerniin kuuluva Geounion on vuonna 1993 perustettu yhtiö, jonka ydinosaamista ovat maaperätutkimukset, mittaus- ja suunnittelutyöt. Vantaalla toimiva Geounion työllistää n. 25 alansa ammattilaista. Asiakkaitamme ovat mm. kaupunkien ja valtion organisaatiot, rakennusliikkeet, suunnittelutoimistot, muut rakennuttajaorganisaatiot ja yksityishenkilöt.

Vuodesta 2021 lähtien olemme olleet osa suomalaista Solwers Oyj-konsernia (www.solwers.com). Yhdessä konserniin kuuluvien yritysten kanssa voimme tarjota asiakkaillemme kattavasti myös mm. arkkitehtuuri-, rakenne-, LVI- ja kalliotekniikan suunnittelupalveluja.

Tunnin juna
Scroll to Top