Licab växer genom förvärv i Kiruna

Teknikkonsultföretaget Licab stärker sin närvaro i Kiruna genom förvärv av North 68.

Licab_North 68
Anders Andersson, Anna Utsi, Jim Björnström of Peder Selberg.

Licab AB i tar ett affärsstrategiskt viktigt beslut genom köp av Kiruna-företaget North 68. Precis som Licab erbjuder North 68 i första hand resurser som arbetar på beställarsidan. I Kiruna kommer bolagen tillsammans att ha en grupp bestående av cirka 20 medarbetare inom infrastruktur, samhälle och industri.

“Vi ser många fördelar och synergier genom förvärvet och välkomnar Jim och hans medarbetare. Licab och North 68 är båda lokalt förankrade bolag som ser personalen som den viktigaste resursen. Vi har dessutom samma övertygelse om att ärlighet och engagemang är de viktigaste hörnstenarna i ett konsultbolag”, säger Peder Selberg, chef för affärsområde Norrbotten på Licab och en av bolagets grundare.

North 68 blir ett helägt dotterbolag till Licab AB. Nuvarande ägare Jim Björnström kvarstår som ansvarig för verksamheten i Kiruna.

“Genom samgåendet får vi fler kollegor inom samma strategiskt viktiga affärsområden och inom efterfrågade kompetenser. Det skapar helt enkelt fler möjligheter för oss, och vi kan bli en ännu starkare aktör och fortsätta vår tillväxt. Licab har en bolagskultur som på många sätt liknar vår egen. Ambitionen är att även fortsatt vara ett familjärt bolag med nära ledarskap och lokal närvaro, säger Jim Björnström.

Luleå-baserade Licab har sedan starten 2007 växt från två till 66 medarbetare, och finns numera på sex orter i Sverige: Gällivare, Kalix, Kiruna, Luleå, Stockholm och Piteå. Bolaget erbjuder nischad spetskompetens för projekt inom infrastruktur, industri och samhälle. Sedan 2020 är Licab en del av finska Solwers-koncernen.  

North 68 Consulting AB grundades 2015 av Jim Björnström. Namnet North 68 kommer från att Kiruna ligger på den sextioåttonde breddgraden i norr där den huvudsakliga verksamheten finns. Bolagets 15 medarbetare jobbar i huvudsak med byggledning, projektledning, KMA-tjänster och koordinatortjänster.

Rulla till toppen